6 pijlers10.png
icoon3.png

Groep 7/8

Hoi! We hopen snel met je kennis te kunnen maken, je zult je snel thuis voelen op onze school. Voor ons is jouw talent belangrijk, je wordt gezien en gehoord, ook als het even niet meezit. Iedereen doet mee en de deur staat altijd open voor jou en je ouders. Je bent van harte welkom!
icoon2.png

Belangrijke data in 2017/2018

26 januari 2018: meeloopdag groep 8

1 februari 2018: open huis

19 en 20 maart 2018 aanmeldingen

20 juni 2018: kennismakingsmiddag nieuwe brugklassers

Op uitnodiging van de basisscholen komen wij voorlichting geven. Deze data worden door de basisscholen vastgelegd en aan de leerlingen van groep (7+) 8 bekend gemaakt.

icoon3.png

Open Huis 2018

Op 1 februari 2018 is ons jaarlijkse Open huis. Iedereen is van harte welkom om een kijkje te komen nemen op het Dendron College. De dag is speciaal bedoeld voor leerlingen van groep 7 en 8 en hun ouders.

We hebben op deze dag twee routes die je kunt bekijken: de vmbo-route en de havo/vwo-route. Als je nog niet weet welke leerweg je gaat volgen of als je alles wilt zien: dat mag natuurlijk ook.

We vinden het belangrijk dat je antwoord krijgt op alle vragen die je hebt. Daarom zijn er veel leerlingen en docenten op deze dag aanwezig. Je kunt veel dingen zien, bovendien kun je ook zelf al veel dingen uitproberen!

Via de basisschool ontvangen de leerlingen een uitnodiging, maar houd ook onze website in de gaten. 

icoon6.png

Groot en klein tegelijk

De school is groot, maar voelt toch klein. Onze brugklassers wennen snel en gaan met plezier naar school. In het eerste jaar heb je vooral les in het kleine gebouw, het Junior College.

Dit gebouw ligt achter het grote hoofdgebouw. Er is een aula waar je tussen de middag je lunch kunt eten.  Ook is er een fietsenkelder, speciaal voor onze nieuwe leerlingen. Als je iets wilt vragen, dan kun je terecht bij de juniorreceptie.

Wil je weten wat we allemaal voor extra's doen? Bekijk dan hier de informatie over talenten.


Bekijk onze virtuele tour.

icoon5.png

Masterclass Game Academy

Als je erg leergierig bent en veel interesses hebt, is de Dendron Masterclass vast iets voor jou!

Onze  Masterclass is een Game Academy. ‘Game’ omdat het leuk is en met spellen te maken heeft, ‘Academy’ omdat het ook gaat over nadenken en puzzelen. We gaan bijvoorbeeld aan de slag met virtual reality en kansberekenen, maar we gaan ook in het technieklokaal een maquette bouwen.

Nieuwsgierig? Lees hier meer

 

icoon4.png

Sport

Als je veel van sport houdt, zit je goed op het Dendron! Wij bieden veel sportactiviteiten, zowel tijdens als na school. Dit is een breed sportprogramma waar zoveel mogelijk verschillende soorten sporten worden aangeboden. Deze clinics worden gegeven door verenigingen en commerciële sportaanbieders.

Vanaf de bovenbouw havo/vwo kun je bovendien kiezen voor het vak Bewegen, Sport en Maatschappij, waarbij je twee uur extra sport per week. Je verdiept je in de sport en krijgt ook een uur theorie per week en er zijn praktijkopdrachten.  

Leerlingen van alle leerjaren kunnen zich aansluiten bij "Dendron beweegt in de regio". Dan beleef je sport weer op een andere manier. Samen met de anderen organiseer je dan sportactiviteiten voor allerlei mensen buiten de school. Kortom: genoeg beweging op het Dendron!

 

icoon2.png

Krachtig naar de brugklas, voor kinderen uit groep 8

Deze workshop is voor alle kinderen uit groep 8, die opzien tegen de overstap naar de brugklas.

Als je straks naar de brugklas gaat is alles nieuw.
Je klasgenoten, de docenten, de school, de regels en ga zo maar door.
Op het schoolplein ben je nu de oudste, straks de jongste.

Spannende tijd? Jazeker, maar ook een hele leuke tijd!

Lees hier meer over de workshop.