Vmbo

Op het Dendron wordt vmbo aangeboden op drie niveaus die voorbereiden op een vervolgstudie in het MBO. De basisberoepsgerichte leerweg leidt op voor MBO niveau 2. De kaderberoepsgerichte leerweg leidt op voor MBO niveau 3. De theoretische leerweg leidt op voor MBO niveau 4. 

Elsevier riep het vmbo van het Dendron college uit tot de beste vmbo van Limburg van 2016. Daar doen docenten en leerlingen hun best voor, elke dag!

VMBO basis en LWOO

Als je de vmbo-basis opleiding volgt, krijg je veel persoonlijke aandacht en een kleiner team docenten. Soms heb je wat extra ondersteuning nodig, omdat je veel moeite hebt met rekenen en taal. Je komt dan in een kleinere klas. Samen met het LWOO-docententeam kun je in je eigen tempo je taal en rekenen verbeteren, zodat je je diploma vmbo-basisberoepsgerichte leerweg haalt. 

Vakcollege

Op het Vakcollege kun je leren in de praktijk. Het Vakcollege is voor leerlingen die graag leren in de praktijk. We combineren theorie dus echt met veel doen. Door zelf bezig te zijn, kun je uitvinden welke richting bij jou past. Lees hier meer.

Techniek

Techniek is leuk en spannend. Je onderzoekt, je ontdekt, je leert al doende een prachtig beroep voor de toekomst. Op het Dendron wordt gewerkt met dezelfde moderne apparatuur en materialen die ook in echte bedrijven gebruikt worden. Naast de theoretische lessen zijn er allerlei leuke techniekprojecten waar jij je technische talenten kunt testen in de praktijk. Je kunt kiezen uit twee technische richtingen: bouwen/wonen/interieur (BWI) of metaal/electrotechniek (PIE).

Techniek is niet alleen leuk om te leren, maar je hebt er later ook heel veel aan. Als je bijvoorbeeld wil doorstuderen, of later een leuke baan wil vinden. Techniek is een slimme keuze, want je kunt er later heel veel kanten mee op!    

Zorg en Welzijn

Leren van én in de praktijk, dat doe jij bij Zorg en Welzijn. In kleine groepjes werk je op allerlei werkplekken. Zo werk je een paar weken bij: receptie/administratie, kindercentrum, ziekenhuis, kapsalon, schoonheidssalon, grootkeuken, restaurant, ouderen, sportcentrum, gezinnen met kinderen, activiteitencentrum, buurthuis en basisschool. Je gaat ook regelmatig op stage. We vinden het ook belangrijk om ook in de praktijk aan de slag te gaan. Lees hier meer.

Leesbevordering vmbo

Lezen is leuker dan je denkt en eigenlijk helemaal niet moeilijk. Op het Dendron College hebben we binnen het vmbo allerlei leesprojecten. Er is een mediatheek op school, maar ook een bibliotheek in de klas waar altijd een boek te vinden is dat jij mooi vindt. Goed kunnen lezen en ook echt begrijpen en voelen wat je leest, is niet alleen belangrijk voor school, maar ook voor de rest van je leven. En als je eenmaal de smaak te pakken hebt, dan gaat er een wereld voor je open.